HU | EN

Elindult a Kalifa Hidden Peak Expedíció

Varga Csaba június 22-én indult útnak, hogy megmássza a Hidden Peak 8080 méter magas hegycsúcsot oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül.

Csaba gépe szombaton (06.22-én), 13:55-kor szállt fel a Liszt Ferenc repülőtérről, majd az isztambuli átszállást követően vasárnap hajnalban érkezett meg Pakisztán fővárosába, Iszlámábádba.

A megszokott ütemterv szerint a hegymászók átlagosan 1-2 napot töltenek el a fővárosban, mielőtt tovább indulnának. Csaba azonban úgy döntött egyből Skardu felé veszi az irányt és inkább 2228 méteren tölt 1-2 napot pihenéssel, illetve a még hiányzó felszereléseinek beszerzésével. Így hamarabb megkezdi az akklimatizációs folyamatot is.

Ide célja, hogy immár a Kalifa Alpin Csapat tagjaként, pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül, jól akklimatizálódva, de minél gyorsabban mássza meg a 8080 méter magas G1-et (másik nevén Hidden Peak).

„Idén még az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektettem a felkészülésre, sokat másztam és heti 130 kilométert futottam terepen, plusz a versenyek és túrák, a terepfutás kiemelt szerepet kapott az edzésprogramomban. A hegymászásra elsősorban sportként tekintek, egy nyolcezres csúcsának elérése komoly sportteljesítmény. Ezúttal a 8080 méter magas G1-et néztem ki magamnak, technikás hegyről van szó, meg kell érte dolgozni. Jól akklimatizálódva, de minél gyorsabban szeretném megmászni!” - foglalta össze Csaba az indulás előtt, akinek csapattársai, Lengyel Ferenc és Héjja Bálint sok erőt és kitartást kívántak az expedícióhoz.

A repülőtérre természetesen a Kalifa Csapat is kikísérte, a Csapat vezetőjeként Omar is jó mászást és kedvező időjárást kívánt Csabának!

További Híreink

Klein Dávid csatlakozott Szilárdhoz - együtt folytatják a Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Gasherbrum I és II-t ​Klein Dávid csatlakozott a Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Gasherbrum I és II-höz, Ő és Szilárd együtt készülnek megmászni a ... Bővebben »

Vastapssal zárult a Himalája Koronája Szimpózium Fantasztikus élmény volt a május 28-i Himalája Koronája Szimpózium, köszönjük mindenkinek, aki velünk volt, velünk ünnepelt és velünk együtt hallgatta ... Bővebben »

DÁVID ÉS SZILÁRD MÁR ÚTON VANNAK HAZAFELÉ ​A Kalifa Himalája Expedíció 2018 hivatalos kezdete óta négy izgalmakkal teli hónap telt el. Klein Dávid március 27-én szállt repülőre ... Bővebben »

Érdekességes és hasznos cikkek
az egészséges életmódról!
Olvassa el őket Ön is!
Kalifa
Recepttár
Receptvideók és
konyhai fortélyok
a Kalifa termékeivel!
Próbálja ki őket!