HU | EN

Elindult a Kalifa Hidden Peak Expedíció

Varga Csaba június 22-én indult útnak, hogy megmássza a Hidden Peak 8080 méter magas hegycsúcsot oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül.

Csaba gépe szombaton (06.22-én), 13:55-kor szállt fel a Liszt Ferenc repülőtérről, majd az isztambuli átszállást követően vasárnap hajnalban érkezett meg Pakisztán fővárosába, Iszlámábádba.

A megszokott ütemterv szerint a hegymászók átlagosan 1-2 napot töltenek el a fővárosban, mielőtt tovább indulnának. Csaba azonban úgy döntött egyből Skardu felé veszi az irányt és inkább 2228 méteren tölt 1-2 napot pihenéssel, illetve a még hiányzó felszereléseinek beszerzésével. Így hamarabb megkezdi az akklimatizációs folyamatot is.

Ide célja, hogy immár a Kalifa Alpin Csapat tagjaként, pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül, jól akklimatizálódva, de minél gyorsabban mássza meg a 8080 méter magas G1-et (másik nevén Hidden Peak).

„Idén még az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektettem a felkészülésre, sokat másztam és heti 130 kilométert futottam terepen, plusz a versenyek és túrák, a terepfutás kiemelt szerepet kapott az edzésprogramomban. A hegymászásra elsősorban sportként tekintek, egy nyolcezres csúcsának elérése komoly sportteljesítmény. Ezúttal a 8080 méter magas G1-et néztem ki magamnak, technikás hegyről van szó, meg kell érte dolgozni. Jól akklimatizálódva, de minél gyorsabban szeretném megmászni!” - foglalta össze Csaba az indulás előtt, akinek csapattársai, Lengyel Ferenc és Héjja Bálint sok erőt és kitartást kívántak az expedícióhoz.

A repülőtérre természetesen a Kalifa Csapat is kikísérte, a Csapat vezetőjeként Omar is jó mászást és kedvező időjárást kívánt Csabának!

További Híreink

LEGYÉL TE IS AZ ELSŐK KÖZÖTT, AKIK MEGKÓSTOLJÁK AZ ÚJ, ZAMATOS, MAGOZOTT DATOLYÁNKAT! Igazán különleges lehetőség MINDEN Kalifa Facebook rajongónak! Még azelőtt megkóstolhatod az új, kiváló minőségű magozott datolyánkat, hogy az áruházak polcaira ... Bővebben »

Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Gasherbrum I és II F O LY T A T Ó D I K - a Kalifa Himalája Expedíció 2018 Kíváncsiak vagytok a részletekre? Olvassátok ... Bővebben »

Kalifa Himalája Expedíció 2018 a GEO magazinban Megjelent a GEO Magazin december-januári összevont lapszáma. Címlaptörténet a Kalifa Himalája Expedíció 2018 eddig nem látott képekkel! Bővebben »

Érdekességes és hasznos cikkek
az egészséges életmódról!
Olvassa el őket Ön is!
Kalifa
Recepttár
Receptvideók és
konyhai fortélyok
a Kalifa termékeivel!
Próbálja ki őket!