HU | EN

Héjja Bálint és Lengyel Ferenc elindult a Lenin-csúcs lesíelésére

Varga Csaba után a Kalifa Alpin Csapat másik két tagja, Héjja Bálint és Lengyel Ferenc expedíciója is elstartolt 06.29-én.

Bálint célja, hogy első magyarként síelje meg a 7134 méter magas Lenin-csúcsot. Ha sikerrel jár, az a magyar síalpinizmus számára hatalmas teljesítménynek számít, hiszen eddig mindössze egyszer járt sikerrel 7000-es síalpin expedíció, mégpedig 2004-ben, Wetzl Péternek sikerült ez a bravúr.

„A Lenin-csúcs megsíelése kemény dió lesz, az egész egy hatalmas labirintus, mindegyik szakaszon más-más veszélyekkel. A csúcstól a 3-as táborig úgy 7 kilométer hosszan lényegében bárhol le lehet jegesedve a gerinc, előfordulhat akár glatt jég is, ráadásul vékony hóréteggel álcázva, ami elég alattomos tud lenni. A legmeredekebb, kb. 45 fokos lejtő a 2-es tábor fölött vár majd, a lankás, tehát jobban síelhető részek viszont lavinaveszélyesek. A lentebbi szakaszokon pedig egyre sűrűbben kell kerülgetni a feneketlen gleccserhasadékokat. A lényeg tehát, hogy a mászás során alaposan felmérjem és memorizáljam az útvonalat, hogy a lesíelés a lehetőségekhez képest minél biztonságosabb legyen!” – foglalta össze Bálint az indulás előtt.

Bálint és Feri ma (06.29.) délután indultak el Budapestről a Pamír-hegység felé, holnap pedig már a Lenin-csúcs alaptáborában lesznek, megkezdve a táborhely kiépítését.

HAJRÁ BÁLINT! HAJRÁ FERI!

HAJRÁ KALIFA ALPIN CSAPAT!

PARTNEREINK

Hazajáró; Hópárduc Alapítvány; Magyar Hegymászó Oktatók Egyesülete (MAHOE); Csupasport; Dextramedia

További Híreink

ÉVES ENERGETIKAI SZAKREFERENS JELENTÉS Elkészült a 2018-as évre vonatkozó energetikai szakreferensi jelentésünk. Bővebben »

​Hasznos héjasok A héjas termésű gyümölcsök többsége, mint a dió, a mandula, a mogyoró, a kesudió, a pisztácia stb. Ázsiából, vagy Dél-Amerikából ... Bővebben »

Arany Gitta - triatlonversenyző ​A Kalifa csapata bemutatja Nektek: Arany Gitta triatlonversenyzőt Bővebben »

Érdekességes és hasznos cikkek
az egészséges életmódról!
Olvassa el őket Ön is!
Kalifa
Recepttár
Receptvideók és
konyhai fortélyok
a Kalifa termékeivel!
Próbálja ki őket!