HU | EN

HIMALÁJAI LIBIKÓKA - VEZETŐ SZEREPBEN: A SERPÁK

Az idei évünk a himalájai expedíciók támogatásáról szólt. Ennek kapcsán A Földgömb magazin októberi számában sok érdekes és izgalmas cikk mellett megjelent a Kalifa Csapat írása a serpák szerepéről a himalájai hegymászásban. Gyönyörű fotók kíséretében, elsősorban Kami Tenzing Sherpa barátunk jóvoltából! ;)

"A serpákról sokaknak ma is a magashegyi teherhordás jut eszébe: alacsony, jó kedélyű, mongolid arcvonású emberek, akik túlméretezett hátizsákot cipelnek, extrém magasságokban. Ám a serpa valójában egy népcsoport, akiket a világ a klasszikus Himalája-expedíciók idején ismert meg, nevük ekkor kapcsolódott össze a hegymászással – úgy tűnik, végérvényesen. "

Egy kis ízelítőért kattintsatok az alábbi linkre:

https://afoldgomb.hu/magazin/a-foldgomb-2018-oktober/himalajai-libikoka-vezeto-szerepben-a-serpak

Színes kavalkád – A himalájai régió színes-szimbolikus imazászlói a nyüzsgő városban és a hegyóriások alaptáboraiban egyaránt felhívják magukra a figyelmet Fotó: Kalifa Himalája-expedíció, 2018


További Híreink

Arany Gitta - triatlonversenyző ​A Kalifa csapata bemutatja Nektek: Arany Gitta triatlonversenyzőt Bővebben »

Vastapssal zárult a Himalája Koronája Szimpózium Fantasztikus élmény volt a május 28-i Himalája Koronája Szimpózium, köszönjük mindenkinek, aki velünk volt, velünk ünnepelt és velünk együtt hallgatta ... Bővebben »

ÚJ TERMÉKÜNK: a Kalifa hántolt pisztácia 50 g ​Szeretnénk Nektek bemutatni legújabb termékünket: a Kalifa hántolt, sótlan, teljes mértékben natúr pisztáciát!​ Bővebben »

Érdekességes és hasznos cikkek
az egészséges életmódról!
Olvassa el őket Ön is!
Kalifa
Recepttár
Receptvideók és
konyhai fortélyok
a Kalifa termékeivel!
Próbálja ki őket!