HU | EN

HIMALÁJAI LIBIKÓKA - VEZETŐ SZEREPBEN: A SERPÁK

Az idei évünk a himalájai expedíciók támogatásáról szólt. Ennek kapcsán A Földgömb magazin októberi számában sok érdekes és izgalmas cikk mellett megjelent a Kalifa Csapat írása a serpák szerepéről a himalájai hegymászásban. Gyönyörű fotók kíséretében, elsősorban Kami Tenzing Sherpa barátunk jóvoltából! ;)

"A serpákról sokaknak ma is a magashegyi teherhordás jut eszébe: alacsony, jó kedélyű, mongolid arcvonású emberek, akik túlméretezett hátizsákot cipelnek, extrém magasságokban. Ám a serpa valójában egy népcsoport, akiket a világ a klasszikus Himalája-expedíciók idején ismert meg, nevük ekkor kapcsolódott össze a hegymászással – úgy tűnik, végérvényesen. "

Egy kis ízelítőért kattintsatok az alábbi linkre:

https://afoldgomb.hu/magazin/a-foldgomb-2018-oktober/himalajai-libikoka-vezeto-szerepben-a-serpak

Színes kavalkád – A himalájai régió színes-szimbolikus imazászlói a nyüzsgő városban és a hegyóriások alaptáboraiban egyaránt felhívják magukra a figyelmet Fotó: Kalifa Himalája-expedíció, 2018


További Híreink

Örömteli egészség - Kalifa aszalt szilva Elsősorban emésztésserkentő hatásáról ismert, de emellett kiváló vízhajtó is. Bővebben »

Elindult a Kalifa Hidden Peak Expedíció Varga Csaba június 22-én indult útnak, hogy megmássza a Hidden Peak 8080 méter magas hegycsúcsot oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége ... Bővebben »

EMLÉKEZÉS A NEM HAZAI FÖLDBEN NYUGVÓ MAGYAR HEGYMÁSZÓKRA A Szemlő-hegyi-barlang fölötti domb ad otthont a nem hazai földben nyugvó magyar hegymászók és barlangászok emlékhelyének. Itt magasodik az Ozsváth ... Bővebben »

Érdekességes és hasznos cikkek
az egészséges életmódról!
Olvassa el őket Ön is!
Kalifa
Recepttár
Receptvideók és
konyhai fortélyok
a Kalifa termékeivel!
Próbálja ki őket!