HU | EN

HIMALÁJAI LIBIKÓKA - VEZETŐ SZEREPBEN: A SERPÁK

Az idei évünk a himalájai expedíciók támogatásáról szólt. Ennek kapcsán A Földgömb magazin októberi számában sok érdekes és izgalmas cikk mellett megjelent a Kalifa Csapat írása a serpák szerepéről a himalájai hegymászásban. Gyönyörű fotók kíséretében, elsősorban Kami Tenzing Sherpa barátunk jóvoltából! ;)

"A serpákról sokaknak ma is a magashegyi teherhordás jut eszébe: alacsony, jó kedélyű, mongolid arcvonású emberek, akik túlméretezett hátizsákot cipelnek, extrém magasságokban. Ám a serpa valójában egy népcsoport, akiket a világ a klasszikus Himalája-expedíciók idején ismert meg, nevük ekkor kapcsolódott össze a hegymászással – úgy tűnik, végérvényesen. "

Egy kis ízelítőért kattintsatok az alábbi linkre:

https://afoldgomb.hu/magazin/a-foldgomb-2018-oktober/himalajai-libikoka-vezeto-szerepben-a-serpak

Színes kavalkád – A himalájai régió színes-szimbolikus imazászlói a nyüzsgő városban és a hegyóriások alaptáboraiban egyaránt felhívják magukra a figyelmet Fotó: Kalifa Himalája-expedíció, 2018


További Híreink

​Hasznos héjasok A héjas termésű gyümölcsök többsége, mint a dió, a mandula, a mogyoró, a kesudió, a pisztácia stb. Ázsiából, vagy Dél-Amerikából ... Bővebben »

Klein Dávid csatlakozott Szilárdhoz - együtt folytatják a Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Gasherbrum I és II-t ​Klein Dávid csatlakozott a Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Gasherbrum I és II-höz, Ő és Szilárd együtt készülnek megmászni a ... Bővebben »

LEGYÉL TE IS AZ ELSŐK KÖZÖTT, AKIK MEGKÓSTOLJÁK AZ ÚJ, ZAMATOS, MAGOZOTT DATOLYÁNKAT! Igazán különleges lehetőség MINDEN Kalifa Facebook rajongónak! Még azelőtt megkóstolhatod az új, kiváló minőségű magozott datolyánkat, hogy az áruházak polcaira ... Bővebben »

Érdekességes és hasznos cikkek
az egészséges életmódról!
Olvassa el őket Ön is!
Kalifa
Recepttár
Receptvideók és
konyhai fortélyok
a Kalifa termékeivel!
Próbálja ki őket!