HU | EN

Kategóriák

Recept Videók

Kalifa Gyümölcskenyér

Könnyen elkészíthető

Elkészítés

Az aranymazsolát és az aszalt szilvát kb. 10 percre vízbe áztatjuk. Az aszalt barackot felaprítjuk, hozzáadjuk az aszalt áfonyához, majd az áztatás után lecsepegtetett aranymazsolát, és a felaprított aszalt szilvát is. A dióbelet felaprítjuk, és kivajazunk-kilisztezünk egy kb. 20 cm-es hosszúkás sütőformát. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, és összekeverjük. Beleszórjuk a lisztet és a sütőport és simára keverjük. Hozzáadjuk a feldarabolt diót, és az aszalt gyümölcsöket, összekeverjük, és a sütőformába öntjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük, tűpróbával teszteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.



Ízlés szerint variálhatóak az aszalt gyümölcsök!
Magvakat is tehetünk bele!
Vigyázni kell, hogy ne tegyünk bele arányaiban több gyümölcsöt vagy magvat, mert a tészta nem fog feljönni!
Hozzávalók

4 db tojás

10 dkg cukor

12, 5 dkg olvasztott vaj

0,5 dl tej

22 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

2-3 dkg Kalifa aranymazsola

2 dkg Kalifa aszalt szilva

3 dkg Kalifa narancsos aszalt áfonya

2 dkg Kalifa aszalt sárgabarack

5 dkg Kalifa dióbél



Kapcsolódó termékekKalifa aszalt sárgabarackKalifa aszalt szilvaKalifa cukrozott aszalt vörösáfonyaKalifa étkezési dióbélKalifa arany mazsola

További receptjeink