HU | EN

Kategóriák

Recept Videók

Kalifa mézeskalács



Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit kimérjük és sima tésztává gyúrjuk.

2. Az aszalt ananász és papayakockákat felaprítjuk.

3. A tésztát lisztezett gyúródeszkán több részletben kinyújtjuk, és karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk.

4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztadarabokat, majd tojással lekenjük őket, és az aszalt gyümölcsökkel és a mandulával, dióbéllel díszítjük.

5. 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük.



Ízlésed szerint bármilyen más Kalifa aszalt gyümölcsöt is felhasználhatsz! Például Kalifa aszalt epret, Kalifa aszalt meggyet, Kalifa narancsos vörös áfonyát, Kalifa földimogyorót :) ;)
Hozzávalók

35 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 mokkáskanál mézeskalács fűszer

11 dkg puha vaj

5 dkg méz

1 db tojás


A tetejére:

1 db tojás

Kalifa cukrozott aszalt vörös áfonya

Kalifa szeletelt mandula

Kalifa mix – cukrozott aszalt ananász és papayakocka

Kalifa dióbél



Kapcsolódó termékekKalifa cukrozott aszalt vörösáfonyaKalifa mixKalifa étkezési dióbél

További receptjeink