HU | EN

Kategóriák

GyümölcsökAszalványokCukrozott aszalt gyümölcsökMagvakNatúr magvakSnack termékekMixekSütés-főzési termékekDrazsékSzezonális termékekLédig

Sütés-főzési termékek

Sütés-főzési termékek

Kalifa chia mag

Miért jó?

Azték zsálya Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos. Már az aztékok is használták, innen ered az elnevezése.
A chia mag gyógyító tulajdonsága leginkább magas omega-3 zsírsavtartalmának köszönhető, mely támogatja a szív- és érrendszert ill. javítja a vér koleszterinszintjét.

CHIA mag ajánlott napi mennyisége
A médiában 2017 február elején megjelent 15 g napi beviteli mennyiség korlátozással kapcsolatos hírekre vonatkozóan az alábbi információkat szeretnénk közzétenni.
Idézet a NÉBIH honlapjáról:
http://portal.nebih.gov.hu/-/szigoru-szabalyai-vannak-a-chia-mag-aztekzsalyamag-forgalmazasanak
“A „chia mag” (hivatalosan magyarul aztékzsályamag) egy egynyári lágyszárú növény, az aztékzsálya magja. Nagy arányban tartalmaz rostot, fehérjét, omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakat. Magas rost tartalma (18-30%) miatt fontos szerepet játszhat a napi ajánlott rostbevitel biztosításában….
…Magas rosttartalma miatt túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákat is okozhat, ezért napi 15 gramm „chia magnál” nem lehet többet fogyasztani.”

Jó hírünk az, hogy 15 g (2 kisebb evőkanál) chia mag 1,5 dl folyadékban elkeverve, kókuszreszelékkel, magvakkal és aszalványokkal gazdagítva, változatlanul kitűnő és egészséges választás reggelire vagy desszertként egyaránt.

Eredeti szárított formájában felhasználhatjuk müzlikhez, salátákhoz, levesekhez.
A chia mag áztatás során megduzzad és nyálkás lesz, így használható például sűrítéshez is.

Kiszerelés

200 gramm

Összetevők

chia mag
Vissza a listához
Érdekességes és hasznos cikkek
az egészséges életmódról!
Olvassa el őket Ön is!
Kalifa
Recepttár
Receptvideók és
konyhai fortélyok
a Kalifa termékeivel!
Próbálja ki őket!